3 λόγοι για τους οποίους μπορεί να έχεις κράμπες και να μην οφείλεται στην περίοδο σου

3 λόγοι για τους οποίους μπορεί να έχεις κράμπες και να μην οφείλεται στην περίοδο σου

Οι κράμπες στο σώμα σου και ειδικά στην κοιλιακή χώρα είναι ίσως ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε μια γυναίκα.

Είναι αυτός ο πόνος που μοιάζει χειρότερος και από μαχαιριά και σε αφήνει χωρίς ανάσα και τόσο απελπισμένη που θα έκανες τα πάντα για μια θερμοφόρα που θα σε απαλύνει και θα σε ανακουφίσει.

Ποιος είναι ο λόγος όμως που πονάς τόσο και έχεις κράμπες, χωρίς καν να βρίσκεσαι στις δύσκολες μέρες του μήνα;

Παρακάτω θα διαβάσεις κάποιους από αυτούς και ίσως μάθεις ποιος είναι ο λόγος που προκαλεί τις δικές σου.

#1. Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου

Διαφήμιση

Οι περισσότεροι άνθρωποι με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου θεωρούν ότι τα σημάδια και τα συμπτώματα τους είναι χειρότερα και συχνότερα κατά τη διάρκεια περιόδων αυξημένου στρες. Κι ενώ το άγχος μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα, δεν είναι αυτό που τα προκαλεί. Ο ακριβής μηχανισμός δεν είναι γνωστός, αλλά οι ειδικοί πιστεύουν, πως οι ορμόνες του στρες μπορούν να κάνουν το έντερο πιο ευαίσθητο στα ερεθίσματα, προκαλώντας είτε διάρροια, είτε δυσκοιλιότητα. Αυτή η υπερδραστηριότητα κάνει τους μυς στο έντερο να συρρικνώνονται με ένταση, οδηγώντας σε κράμπες.

#2. Δυσκοιλιότητα

Η δυσκοιλιότητα οδηγεί σε κύματα πόνου σε διάφορες περιοχές του παχέος εντέρου. Στην πραγματικότητα, ο πόνος συνεχώς μετατοπίζεται επειδή οι μύες του εντέρου πιέζονται για να δώσουν ώθηση. Εάν απαιτηθεί περισσότερη μυική δύναμη, τότε το έντερο πρήζεται και προκαλούνται οι κράμπες.

#3. Ωορρηξία

Ένας ακόμη λόγος που μπορεί να έχεις κράμπες είναι η ωορρηξία, που εμφανίζεται συνήθως 14 ημέρες πριν από την επόμενη εμμηνορροϊκή περίοδο. Όταν έχεις ωορρηξία ο οργανισμός απελευθερώνει προσταγλανδίνη, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε συστολή του μυός της μήτρας και του εντέρου. Αυτός είναι και ο ίδιος λόγος για τον οποίο ορισμένες γυναίκες εμφανίζουν εντερικές κράμπες και διάρροια κατά τη διάρκεια της περιόδου τους. Ένας τρόπος αντιμετώπισης είναι τα αντιφλεγμονώδη, τα αποία εμποδίζουν την παραγωγή προσταγλαννδινών.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr , Queen.gr

Διαφήμιση

ΣΧΕΤΙΚΑ: αντιφλεγμονώδη, γυναίκες, ορμόνες, σώμα
Διαφήμιση