Καθαρίστε το Νερό της Βρύσης από Φθόριο, Μόλυβδο, Αλουμίνιο ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΥΡΩ !!!

Καθαρίστε το Νερό της Βρύσης από Φθόριο, Μόλυβδο, Αλουμίνιο ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΥΡΩ !!!

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ανάλογα με την περιοχή, τον υδροφόρο ορίζοντα, την προέλευσή του, την χώρα, αν βρίσκεται κοντά σε εργοστάσιο που ίσως να ρίχνει σε ποτάμια επικίνδυνα χημικά απόβλητα για την υγεία μας, τα οποία ενδεχομένως να καταλήγουν σε δεξαμενές ύδρευσης, το νερό που φτάνει στην βρύση μας, είναι πιθανόν να περιέχει χλώριο, φθόριο, διάφορες ποσότητες διαλυμένων ορυκτών όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, νάτριο, χλωριούχα, θειικά και διττανθρακικά προϊόντα και υποπροϊόντα. Μπορεί επίσης να περιέχει σίδηρο, μαγγάνιο, χαλκό, αλουμίνιο, νιτρικά, εντομοκτόνα και ζιζανιοκτόνα.

Επιπλέον, σύμφωνα με μια έκθεση του Associated Press, για κάποιες περιοχές, το πόσιμο νερό έχει ελεγχθεί ότι περιέχει μικρές ποσότητες φαρμάκων – συμπεριλαμβανομένων των αντιβιοτικών, των ορμονών, των σταθεροποιητών της ψυχικής διάθεσης και άλλων πολλών.

Το πρόβλημα με τα βαρέα μέταλλα είναι ότι συσσωρεύονται στο σώμα, προκαλώντας πολυάριθμα προβλήματα υγείας που μπορούν να επηρεάσουν σοβαρά κάθε σημαντικό όργανο του σώματος. Μελέτες δείχνουν ότι τα βαρέα μέταλλα στο σώμα μπορεί να εμπλέκονται σε πολλές ασθένειες: από τη νόσο Alzheimer έως την καρδιαγγειακή νόσο, από προβλήματα συμπεριφοράς έως δυσλειτουργία των νεφρών, νόσο του Parkinson, επιληψία, ακόμη και παράλυση.

Ευτυχώς, ο δημοφιλής κόλιανδρος έχει πλέον βρεθεί ότι είναι ένας εξαιρετικός καθαριστής νερού, απορροφώντας επιβλαβείς χημικές ουσίες και βαρέα μέταλλα όπως ο μόλυβδος και το νικέλιο.

Γιατί ο Κόλιανδρος

Οι χημικοί παράγοντες στο κόλιαντρο δεσμεύουν τα τοξικά μέταλλα, τα απομακρύνουν από τους ιστούς και τα συμπαρασύρουν έξω από το σώμα μας.

Το μυστικό της καθαριστικής δύναμης του κόλιανδρου έγκειται στη δομή των εξωτερικών τοιχωμάτων των μικροσκοπικών κυττάρων που αποτελούν το φυτό. Η αρχιτεκτονική αυτή τα καθιστά ιδανικά για απορρόφηση των βαρέων μετάλλων.

Διαβάστε επίσης: Κόλιανδρος: Αποτοξινώνει Βαρέα Μέταλλα (chemtrails) και χτυπά την χρόνια φλεγμονή!

Σύμφωνα με μια ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον Douglas Schauer από το Ivy Tech Community College στο Lafayette της Indiana μαζί με μια ομάδα Μεξικανών ερευνητών, τα φύλλα του κόλιανδρου είναι ο ιδανικότερος και συνάμα ο φθηνότερος τρόπος για να φιλτραριστεί το νερό, ιδιαίτερα στις φτωχότερες περιοχές όπου το νερό δεν είναι καθαρό.

Πως χρησιμοποιούμε τον Κόλιανδρο ως Φίλτρο Νερού

Μόνο μια χούφτα κόλιανδρου μπορεί να καθαρίσει περίπου 2 λίτρα μολυσμένο νερού

Διαφήμιση

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κόλιαντρο γεμίζοντας ένα σωλήνα με ξηρό, αλεσμένο κόλιναδρο. Όταν το νερό διέρχεται από τον σωλήνα, ο κόλιανδρος απορροφά τα μέταλλα.

Μια άλλη πιο εύκολη λύση για το σπίτι είναι να γεμίσετε σακουλάκια τσαγιού με αποξηραμένο κόλιανδρο. Τοποθετήστε τα σε βάζα, ποτήρια, κατσαρόλες κλπ με νερό για λίγα λεπτά και έχετε φιλτραρισμένο νερό!

Τέλος, λέγεται ότι το ίδιο αποτέλεσμα έχουν η πικραλίδα και ο μαϊντανός

Προσοχή:

Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό.

Σημείωση: Σύμφωνα με την huffingtonpost.com το cilantro (που αναφέρεται στο πρωτότυπο άρθρο) και το coriander είναι δύο διαφορετικές λέξεις που αναφέρονται σε αυτό που στην Ελλάδα ονομάζουμε Κόλιανδρο.

Πηγές για αυτό το άρθρο περιλαμβάνουν:

(1) www.medicalnewstoday.com

(2) edition.cnn.com

(3) healthland.time.com

(4) www.medicaldaily.com

(5) undergroundhealthreporter.com

πηγή: livingtraditionally.com Μετάφραση-Απόδοση: diadrastika.com

Δείτε επίσης:

Διαφήμιση

ΣΧΕΤΙΚΑ: αποτοξίνωση, ασβέστιο, Ελλάδα, επιστήμονες, μαγγάνιο, νερό, οργανισμό, προϊόντα, σώμα, υγεία, φάρμακα, φρούτο
Διαφήμιση