3 κακές συνήθειες που έχεις και τελικά αποδεικνύουν πως είσαι έξυπνη!

3 κακές συνήθειες που έχεις και τελικά αποδεικνύουν πως είσαι έξυπνη!

Έχεις κι εσύ κάποια από αυτές τις συνηθειες;

Σε αυτή την κοινωνία ταχυτήτων που ζούμε πια είναι ευδιάκριτη η εμμονή του κόσμου με την τελειότητα και με την προσπάθεια του να αποβάλει όλες τις “κακές» συνήθειες που ενίοτε τους διακατέχουν.

Αυτό που δεν ήξερες όμως μέχρι τώρα, είναι πως αυτές οι κακές συνήθειες όπως συνηθίζουμε να τις λέμε, μπορούν στην πραγματικότητα να αποτελούν σημάδι πως είσαι πολύ έξυπνη.

Εάν και εσύ κάνεις ακόμα κάποια από αυτές τις τρεις, μην προσπαθήσεις να τις αποβάλεις γιατί στην πραγματικότητα δεν είναι και τόσο κακές.

1. Σου αρέσει να κάνεις κους-κους

Μια μελέτη σχετικά με τις αρετές του κουτσομπολιού διαπίστωσε ότι η ανταλλαγή πληροφοριών για να βοηθήσεις κάποιον άλλο μπορεί να σε κάνει να νιώσεις καλύτερα.

Επιστημονικά ονομάζεται “προ-κοινωνικό κουτσομπολιό» και μπορεί να σε κάνει να αισθανθείς ήρεμη, ενώ μειώνει ακόμα και τον καρδιακό σου ρυθμό. Αυτό, φυσικά, διαφέρει από το είδος του κουτσομπολιού που επικεντρώνεται γύρω από την εξάπλωση διαφόρων φημών ή την αρνητική κριτική άλλων ατόμων.

Διαφήμιση

2. Αργοπορείς

Εφόσον η αργοπορία σου δεν επηρεάζει τις προσωπικές ή επαγγελματικές σχέσεις σου, το να καθυστερείς μπορεί να αντικατοπτρίζει ένα θετικό χαρακτηριστικό της προσωπικότητας σου.

Η συγγραφέας του Never Be Late Again, Diana DeLonzor, πιστεύει ότι οι άνθρωποι που καθυστερούν τείνουν να είναι πολύ αισιόδοξοι (αν και ελαφρώς μη ρεαλιστικοί).

Σύμφωνα με την DeLonzor, οι άνθρωποι που αργοπορούν συνήθως το κάνουν επειδή πιστεύουν πραγματικά ότι μπορούν να επιτύχουν περισσότερα πράγματα σε σύντομο χρονικό διάστημα από όσο κανονικά μπορούν.

3. Στο γραφείο σου επικρατεί ένα χάος

Ένα ακατάστατο γραφείο μπορεί να “τρομάξει» τους συναδέλφους σου, αλλά μία έρευνα δείχνει ότι μπορεί να υπάρξει μια ανοδική πορεία σε έναν ακατάστατο χώρο εργασίας.

Μια μελέτη διαπίστωσε επιπλέον, πως τα “διαταραγμένα» περιβάλλοντα, όπως ένα γεμάτο γραφείο, θα μπορούσαν να αυξήσουν την προτίμηση των ανθρώπων για σαφείς και συγκεκριμένους στόχους.

Πηγή: queen.gr

Διαφήμιση

ΣΧΕΤΙΚΑ: σχέσεις
Διαφήμιση