Ας μιλήσουμε λοιπόν για τον καρκίνο και το επεξεργασμένο κρέας

Ας μιλήσουμε λοιπόν για τον καρκίνο και το επεξεργασμένο κρέας

Δεν ξέρω πως μπορεί να σταματήσει αυτή η διεθνής τάση να διαστρεβλώνεται και να κακοποιείται η επιστήμη από τους ίδιους τους επιστήμονες. Ο ορισμός της επιστήμης είναι να αποδείξει τα αίτια, τις συνθήκες και το αποτέλεσμα ενός φαινομένου ή γεγονότος, πέραν πάσης αμφιβολίας.

Σχολιάζει ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος

Όταν εμφανίζονται μελέτες που δηλώνουν κάτι ως επιστημονικό γεγονός αλλά συγχρόνως χρησιμοποιούν όρους όπως στην παρακάτω φράση με κόκκινη γραφή, “Τα κόκκινα κρέατα, όπως το μοσχαρίσιο, αρνίσιο, κατσικίσιο αλλά και το χοιρινό, είναι πιθανό να προκαλούν καρκινογένεση, ενώ σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), τα επεξεργασμένα κόκκινα κρέατα -όπως είναι τα αλλαντικά, τα λουκάνικα, οι κονσέρβες κρέατος και οι έτοιμες σάλτσες με κρέας- αποτελούν, μαζί με το αλκοόλ και άλλες ουσίες (καπνός και αμίαντος), κύριες αιτίες πρόκλησης καρκίνου του εντέρου».

Ή “Τι εννοούμε, όμως, όταν λέμε επεξεργασμένο κρέας; Όσα λευκά και κόκκινα κρέατα έχουν τροποποιηθεί μέσω αλατίσματος, ωρίμανσης, ζύμωσης, καπνίσματος ή άλλων διαδικασιών για να βελτιώσουν τη γεύση τους ή τη συντήρησή τους. Περιέχουν δε χημικές ουσίες που μπορεί να μετατραπούν στο έντερο σε καρκινογόνες», τότε μιλάμε για την απόλυτη αντίφαση, με προσπάθεια την σκόπιμη παραπληροφόρηση και τρομοκράτηση του κοινού.

Διότι η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ Ή ΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ. Όταν λοιπόν αναφερόμαστε στην υγεία των ανθρώπων, η πιθανότητα ή οι ενδείξεις, επιβάλουν την περεταίρω μελέτη ώστε να αποδειχθεί εάν υπάρχει ΑΠΟΔΕΙΞΗ Κινδύνου ή Όχι, για την υγεία μας και όχι ανακοινώσεις που αφήνουν όλα τα επιστημονικά ενδεχόμενα ανοιχτά, αλλά το μήνυμα είναι κατηγορηματικό ως προς την επικινδυνότητα χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση.

Διαφήμιση

Η μελέτη αυτή κατά την έκθεση του ΠΟΥ, στηρίχθηκε σε δείγμα 800 επιδημιολογικών μελετών (!!!) ανά τον κόσμο. Πέραν του γεγονότος ότι ο καρκίνος δεν είναι επιδημία για να συνδέονται τα πιθανά προβλήματα επιδημιών με τον καρκίνο, δεν διευκρινίζεται επίσης το είδος των επιδημιών στο οποίο αναφέρεται η μελέτη, αλλά ούτε και πως συνδέθηκαν τα μεταξύ τους ευρήματα, ώστε να προκύψουν κάποια ασφαλή συμπεράσματα για την επικινδυνότητα των επεξεργασμένων κρεάτων.

Η επεξεργασία και η τροποποίηση τροφίμων εφευρέθηκε από τον Άνθρωπο-Γεωργό ώστε να μην καταστρέφεται και χάνονται η πλεονάζουσα παραγωγή του εδώ και χιλιάδες χρόνια. Έτσι προέκυψαν τα Γιαούρτια, τα Τυριά, τα Αλλαντικά, οι Κομπόστες, τα Σπιτικά Γλυκά από φρούτα, κάποια είδη Ποτών κ.λπ. Ο δε καρκίνος είναι μία ασθένεια που υπάρχει στον άνθρωπο από την εποχή που ήταν ανθρωποειδές.

Σε αυτό το σημείο θα θέσω κάποια περαιτέρω σοβαρά ερωτήματα όσον αφορά την μελέτη αυτή. Πρώτον, πώς μπορούν να συνδέονται μελέτες πάνω σε ανθρώπους ή ομάδες ανθρώπων ανά την υφήλιο, με διαφορετικές διατροφικές συνήθειες, διαφορετικές συνθήκες διαβίωσης και εργασίας, διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες, διαφορετικό DNA, διαφορετικό γενεαλογικό δένδρο και διαφορετικό οικογενειακό ιατρικό ιστορικό.

Δεύτερον, πώς μπορούμε να καταλήγουμε σε ασφαλή επιστημονικά συμπεράσματα για τον καρκίνο και τι τον προκαλεί, όταν καθημερινά ανακαλύπτονται και νέα είδη καρκίνου και υπάρχει άγνοια γύρο από το πραγματικό αίτιο της πρόκλησης του καρκίνου (υπάρχουν πολλές αντικρουόμενες ιατρικές ερμηνείες για τα αίτια του καρκίνου).

Τρίτον, πώς μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστη μία μελέτη πάνω σε ένα τόσο μικρό δείγμα σε σχέση με τον παγκόσμιο πληθυσμό; Δυστυχώς, οι χειρότεροι εχθροί της ιατρικής αποδεικνύονται πολλές φορές οι ίδιοι οι γιατροί όπως είδαμε και την προηγούμενη εβδομάδα, μέσα από τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούσαν το κίνημα του μη εμβολιασμού.

Ο καρκίνος είναι μία πολύ σοβαρή υπόθεση και όλοι μας άμεσα ή έμμεσα έχουμε την θλιβερή εμπειρία των αποτελεσμάτων του, καλά θα κάνουν λοιπόν οι γιατροί να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί με αυτά που λένε και ανακοινώνουν γύρο από την υγεία και την ζωή των ανθρώπων.

Διαφήμιση

ΣΧΕΤΙΚΑ: γιατροί, επιστήμονες, καρκίνου, κρέας, λουκάνικα, υγεία, φρούτα, χοιρινό
Διαφήμιση