Η σωστή διατροφή σε συνδυασμό με τη συστηματική γυμναστική είναι το δυναμικό ντουέτο που θα σας χαρίσουν το σώμα που ονειρεύεστε.
Αν και είναι αδύνατο να στοχεύσουμε με τη βοήθεια της διατροφής στο τοπικό λίπος, ο David Zinczenko, συγγραφέας της επιτυχημένης σειράς βιβλίων Eat This, Not That! και του βιβλίου Zero Belly Diet, προτείνει ορισμένες διατροφικές συμβουλές για να απαλλαγείτε γρηγορότερα από το αντιαισθητικό “σωσίβιο».
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλο και περισσότερες έρευνες αποδεικνύουν ότι η κοιλιακή παχυσαρκία, δηλαδή η συσσώρευση μεγάλης ποσότητας λίπους στην κοιλιά και γύρω από τη μέση, αποτελεί βασικό παράγοντα κινδύνου για δεκάδες σοβαρές παθήσεις, όπως η καρδιοπάθεια, ο καρκίνος, το Αλτσχάιμερ, οι παθήσεις του ήπατος, ο διαβήτης και το εγκεφαλικό.
Η Δίαιτα για Επίπεδη Κοιλιά δεν βάζει περιορισμούς στις θερμίδες και δεν επιβάλλει στερήσεις, αλλά στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στην επίδραση συγκεκριμένων τροφών στα ίδια τα γονίδιά μας.
Οι διατροφικές κατηγορίες που προτείνει ο Zinczenko είναι οι εξής:
Ροφήματα: Smoothies από προϊόντα φυτικής προέλευσης που παρέχουν πρωτεΐνες, υγιεινά λιπαρά, φυτικές και την αντιφλεγμονώδη ρεσβερατρόλη. Η ρεσβερατρόλη βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες στα κόκκινα φρούτα (π.χ. σταφύλι) και στη μαύρη σοκολάτα.
Αβγά: Περιέχουν ένα θρεπτικό συστατικό που ονομάζεται χολίνη, το οποίο απενεργοποιεί τα κύτταρα που ελέγχουν τη συσσώρευση λίπους στην κοιλιά.
Κόκκινα φρούτα: Τα μήλα, για παράδειγμα, είναι εξαιρετικά υγιεινά. Όσο πιο έντονο το κόκκινο του φρούτου, τόσο πιο αποτελεσματικό είναι στην απενεργοποίηση των “γονιδίων της παχυσαρκίας». Μελέτες έχουν υποδείξει ότι τα κόκκινα φρούτα συμβάλλουν στον έλεγχο της ανοχής του οργανισμού στη γλυκόζη και την ινσουλίνη.
Ελαιόλαδο και άλλα υγιεινά έλαια: Βοηθούν στον έλεγχο της πείνας για μεγάλο χρονικό διάστημα (έως και 4 ώρες). Η μεσογειακή διατροφή, στην οποία “πρωταγωνιστεί» το ελαιόλαδο, έχει αποδεδειγμένα πολλαπλά οφέλη για την υγεία και συμβάλλει στην απώλεια των περιττών κιλών.
Φασόλια, ρύζι, βρώμη και άλλες πηγές φυτικών ινών: “Συνεργάζονται» με τα βακτήρια του γαστρεντερικού ώστε να απενεργοποιήσουν τα γονίδια που ευθύνονται για το διαβήτη. Επίσης, διασπώνται αργά από το πεπτικό, οπότε καταναλώνεται περισσότερη ενέργεια (θερμίδες) κατά το μεταβολισμό τους.
Φυτικές πρωτεΐνες: Τις βρίσκουμε στη σόγια, τις φακές, σε σπόρους και ξηρούς καρπούς. Οι τροφές αυτές χαρίζουν ενέργεια και παράλληλα μπλοκάρουν την απορρόφηση λιπαρών, ενώ κρατούν μακριά την πείνα.
Πράσινα, φυλλώδη λαχανικά: Καταπολεμούν τις φλεγμονές και απενεργοποιούν τα γονίδια που ευθύνονται για τη συσσώρευση λίπους στην κοιλιά.
Μπαχαρικά: Η κανέλα και το τζίντζερ, για παράδειγμα, καταπραΰνουν τις φλεγμονές και επιτίθενται στα “γονίδια της παχυσαρκίας». Παράλληλα, βελτιώνουν την ανοχή του οργανισμού στην ινσουλίνη.
Via: Πηγή