Υγεία

Έρευνα για τη διαπυητική ιδρωταδενίτιδα από την Β΄Πανεπιστημιακή Κλινική του ΕΚΠΑ

Featured Image for Έρευνα για τη διαπυητική ιδρωταδενίτιδα από την Β΄Πανεπιστημιακή Κλινική του ΕΚΠΑ

Με ένα σύντομο ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο διάρκειας 10 λεπτών, η επιστημονική ομάδα της Β’ Πανεπιστημιακής Κλινικής Αφροδίσιων και Δερματικών Νόσων, Γ.Π.Ν. “Αττικόν», έχει ως στόχο να αναδειχθούν τα εμπόδια που συναντούν οι άνθρωποι που ζουν με διαπυητική ιδρωταδενίτιδα στη διάγνωση και θεραπεία της νόσου, καθώς και οι επιπτώσεις στην ποιότητα της ζωής τους.

Η διαπυητική ιδρωταδενίτιδα (ανάστροφη ακμή) είναι μία χρόνια, μη-μεταδοτική, φλεγμονώδης δερματοπάθεια που προσβάλλει τους τριχικούς θύλακες στις πτυχές του δέρματος. Εκδηλώνεται με επώδυνα οζίδια, αποστήματα και συρίγγια που μπορεί να συνοδεύονται από δύσοσμες πυώδεις εκκρίσεις και όταν υποχωρήσουν να αφήνουν ουλές. Συνήθως τα συμπτώματα εμφανίζονται στις μασχάλες, κάτω από τους μαστούς, στη γεννητική περιοχή και στους γλουτούς.

Καθώς τα αρχικά σημεία και συμπτώματα της νόσου μοιάζουν με αυτά άλλων παθήσεων, όπως η σταφυλοκοκκική λοίμωξη (δοθιήνωση ή καλόγεροι), η ακμή ή η θυλακίτιδα, συχνά δίνεται λάθος διάγνωση, ειδικά αν ο ασθενής δεν απευθυνθεί σε δερματολόγο. Η νόσος, όμως, δεν είναι σπάνια, καθώς προσβάλλει περίπου το 1% του ενήλικου πληθυσμού παγκοσμίως. Μάλιστα, φαίνεται πως οι γυναίκες, τα υπέρβαρα άτομα και οι καπνιστές έχουν περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν.

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα συμβάλλουν στην καλύτερη ενημέρωση κοινού και ασθενών για τη νόσο, τις συνέπειες και την αντιμετώπισή της, ενώ μπορούν να υποστηρίξουν και τους αρμόδιους φορείς κατά τη λήψη αποφάσεων για το σχεδιασμό κατάλληλων ενεργειών που θα διευκολύνουν τη ζωή των ασθενών.

Διαφήμιση

Η συμμετοχή στο ερωτηματολόγιο είναι ανώνυμη και οι απαντήσεις απολύτως εμπιστευτικές. Είναι σημαντικό οι συμμετέχοντες να ολοκληρώσουν το ερωτηματολόγιο, καθώς ελλιπώς συμπληρωμένα ερωτηματολόγια δεν θα ληφθούν υπόψη στην ανάλυση των αποτελεσμάτων.

idr 0idr 1

idr 42 idr

Via: Πηγή

Διαφήμιση
ΣΧΕΤΙΚΑ: ακμή, γυναίκες, θεραπεία