Υγεία

Με ΑΥΤΟ θα θεραπεύσετε τα πνευμόνια σας! Πείτε ΑΝΤΙΟ σε Βήχα, Άσθμα, Βρογχίτιδα, Λοιμώξεις και όχι μόνο!

Featured Image for Με ΑΥΤΟ θα θεραπεύσετε τα πνευμόνια σας! Πείτε ΑΝΤΙΟ σε Βήχα, Άσθμα, Βρογχίτιδα, Λοιμώξεις και όχι μόνο!

Διαθέτει πολύ ισχυρές θεραπευτικές αντικαρκινικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιβακτηριακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες

Διατροφικές Αξίες

Η ρίγανη περιέχει βιταμίνες A, C, E, και Κ, μαγγάνιο, φυλλικό οξύ, μαγνήσιο, σίδηρο, φυτικές ίνες, νιασίνη, ζεαξανθίνη, καροτενοειδή λουτεΐνη και κρυπτοξανθίνη. Είναι ευεργετική για τη θεραπεία πολλών παθήσεων, συμπεριλαμβανομένης της εξισορρόπησης των ορμονών.

Και η αποξηραμένη ρίγανη, περιέχει πολυάριθμες ενώσεις, συμπεριλαμβανομένων των: πτητικό αιθέριο έλαιο, βορνεόλη, ροσμαρινικό οξύ και τριτερπενοειδή.

Ρίγανη στο μαγείρεμα: Μειώνει την οξείδωση κατά 71%

Η ρίγανη είναι εξαιρετικά ευέλικτο βότανο και χάρη στην αρωματική της γεύση ταιριάζει καλά με πολλά τρόφιμα όπως, τα λαχανικά, τα αυγά και σάλτσες για σαλάτες. Συνιστάται να την προσθέσετε στο κρέας πριν το μαγείρεμα, καθώς μπορεί να μειώσει τις τοξικές ενώσεις που σχηματίζονται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μαγειρέματος.

Σύμφωνα με μια μελέτη, προσθέτοντας ένα μείγμα από πλούσια σε αντιοξειδωτικά μπαχαρικά στο κρέας πριν το μαγείρεμα, μειώνετε την οξείδωση στο φαγητό σας κατά 71%.

Ρίγανη και ιατρικές παροχές

Η ρίγανη μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους για να καρπωθούν τα οφέλη της. Τα φύλλα της μπορούν να χρησιμοποιηθούν φρέσκα ή αποξηραμένα και μπορεί να ληφθεί επίσης με δισκία ή σε μορφή ελαίου.

Εσείς μάθατε τον νέο τρόπο αδυνατίσματος; 17 κιλά σε 22 μέρες.

Βράστε την και πάρτε το ζωμό της. Αυτό το τσάι είναι ένα από τους πιο κοινούς τρόπους που η ρίγανη χρησιμοποιείται για ιατρικές παροχές. Χρειάζεται περίπου 5­10 γραμμάρια ή 1­2 κουταλάκια του γλυκού για το τσάι σας. Συνιστάται έως και τρία φλιτζάνια του τσαγιού την ημέρα.

Όπως αναφέρθηκε στην αρχή, μπορείτε επίσης να την χρησιμοποιήσετε τοπικά για τη θεραπεία μυκητιάσεων ή να την πάρετε σε μορφή ελαίου ή σε κάψουλες. Οι κάψουλες ρίγανης διασπώνται στο στομάχι και στα έντερα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη ρίγανη για να πάρετε τα μέγιστα οφέλη της;

Η τακτική κατανάλωση της ρίγανης σε τσάι βοηθά στην επούλωση του βήχα και στο κρυολόγημα, στις λοιμώξεις, στο χρόνιο άσθμα, στη βρογχίτιδα, στους ρευματισμούς, στην ιγμορίτιδα και σε πολλά άλλα.

Συστατικά:

2-­3 φλιτζάνια νερό

4-­6 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα φύλλα ρίγανης

Μια φέτα λεμόνι

Διαφήμιση

Μέλι για γεύση, αν το επιθυμείτε

Οδηγίες:

Βάλτε το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα να βράσει και όταν είναι έτοιμο, βγάλτε το από την φωτιά.

Προσθέστε τα φύλλα ρίγανης και αφήστε τα για λίγα λεπτά.

Σουρώστε τα φύλλα και προσθέστε το λεμόνι και το μέλι.

Πιείτε το ζεστό κατά τη διάρκεια της ημέρας για βέλτιστα αποτελέσματα.

Προσθέστε ρίγανη στη μαγειρική σας

Η ρίγανη είναι πολύ ευέλικτο βότανο και πάει σε πολλά πιάτα, κυρίως πιάτα με βάση την τομάτα, όπως πίτσα και σπαγγέτι μπολονέζ.

Συμβουλές για τη χρήση της ρίγανης στη μαγειρική:

Προσθέστε τα φύλλα ρίγανης στο τέλος της διαδικασίας μαγειρέματος, έτσι ώστε να μην χάσει τη γεύση της.

Χρησιμοποιήστε λίγη ποσότητα ρίγανης, γιατί η υπερβολική ποσότητα θα πικρίσει το φαγητό σας.

Τρίψτε τα αποξηραμένα φύλλα ρίγανης στην παλάμη σας πριν από το μαγείρεμα, για να απελευθερώσει τα αιθέρια έλαια.

Χρησιμοποιήστε ένα κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη για κάθε μια κουταλιά της σούπας φρέσκα φύλλα ρίγανης.

Χρησιμοποιήστε το έλαιο ρίγανης ως φυσικό αντιβιοτικό.

Το λάδι ρίγανης είναι ένα από τα πιο ισχυρά αντιβιοτικά, ικανό για την καταπολέμηση πολλών λοιμώξεων. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με διαφορετικό τρόπο, ανάλογα με το θέμα της υγείας σας:

Εισπνεύστε το για τη θεραπεία των λοιμώξεων και του κρυολογήματος.

Βάλτε το κάτω από τη γλώσσα σας για να βοηθήσει στη θεραπεία λοιμώξεων και στα μικρόβια. Βάλτε το τοπικά στα πόδια ή στους μύκητες των νυχιών των αθλητών.

Πηγή: press-news.gr

Via: Πηγή

Διαφήμιση
ΣΧΕΤΙΚΑ: αιθέρια έλαια, αιθέριο έλαιο, βήχα, βιταμίνες, βότανο, ελαίου, θεραπεία, ιγμορίτιδα, κρέας, λάδι, λαχανικά, λεμόνι, μαγγάνιο, μέλι, νερό, οφέλη, ρίγανη, σαλάτες, σπαγγέτι, στομάχι