Τι να φας μέχρι το Πάσχα για να αδυνατίσεις – Αυτή είναι η δίαιτα της νηστείας…

Τι να φας μέχρι το Πάσχα για να αδυνατίσεις – Αυτή είναι η δίαιτα της νηστείας…

Μήπως νηστεύεις και θέλεις συγχρόνως να χάσεις και κιλά ; Μπορείς να συνδυάσεις τη νηστεία με τη δίαιτα.Το παρακάτω πρόγραμμα θα σου δώσει ιδέες για το πώς να νηστέψεις και να αδυνατίσεις ταυτόχρονα!

Νηστεία είναι η αποχή από συγκεκριμένα τρόφιμα. Πρώτος ο Χριστός, μας έδωσε το παράδειγμά της νηστείας, όταν μετά τη βάπτισή του στον Ιορδάνη ποταμό, παρέμεινε νηστεύοντας επί σαράντα ημέρες στην έρημο.Με το παράδειγμά του, ο Ιησούς μας έδωσε τη νηστεία ως μια σωματική και πνευματική άσκηση, η οποία δυναμώνει τη θέληση του ανθρώπου αλλά δείχνει ταυτόχρονα και την αγάπη του προς τον δημιουργό. Άρα η νηστεία, εκτός από το θρησκευτικό κομμάτι, θα σε βοηθήσει να δεις τη δίαιτα και γενικά τη διατροφή με άλλο μάτι.

Η δίαιτα της νηστείας, είναι μία εξαιρετική υγιεινή χορτοφαγική διατροφή, η οποία μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις κιλά, καλύπτοντας τις ανάγκες σου σε θρεπτικά συστατικά με τους κατάλληλους συνδυασμούς. Σε κάθε περίπτωση να θυμάσαι ότι κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του ξεχωριστές ενεργειακές ανάγκες και καλό θα είναι να συμβουλευτείς έναν διαιτολόγο για εξατομικευμένο διαιτολόγιο.

Χρήσιμες συμβουλές

Μπορείς να αλλάξεις τις μέρες μεταξύ τους δηλαδή την 1η ημέρα μπορείς να την κάνεις τελευταία. Π.χ 1η ημέρα θα την κάνω την Τετάρτη, 2η ημέρα θα την κάνω Σάββατο. Ποτέ όμως δεν αλλάζουμε τα γεύματα διαφορετικών ημερών π.χ όχι το μεσημεριανό της μίας ημέρας σε άλλη. Αν αλλάξουμε κάτι είναι ολόκληρη η ημέρα. Επίσης μπορούμε να μπερδέψουμε τα γεύματα μέσα στην ημέρα π.χ μπορείς να φας το βραδινό το μεσημέρι και το μεσημεριανό το βράδυ.

Πιες πολύ νερό, περίπου 1,5 λίτρο την ημέρα.

Διαφήμιση

Αν παραλείψεις κάποιο γεύμα συνεχίζεις με ότι έχεις αργότερα αλλά όσο μπορείς να τρως ανά 3-4 ώρες.

Όπου βλέπεις ‘’ φλ” εννοούμε το φλιτζάνι του τσαγιού.

Μπορείς να αλλάξεις το δεκατιανό με το απογευματινό μεταξύ τους, στην ίδια μέρα όμως.

Τα τρόφιμα ζυγίζονται ή μετριούνται μαγειρεμένα.

Η σαλάτα και γενικά τα λαχανικά είναι σε ελεύθερη ποσότητα.

Διαφήμιση

ΣΧΕΤΙΚΑ: δίαιτα, διαιτολόγιο, διατροφή, θρεπτικά, θρεπτικά συστατικά, λαχανικά, νερό, Πάσχα, πώς να, τρόφιμα
Διαφήμιση