Υγεία

Το αντιμικροβιακό τρόφιμο που καταπολεμά την τερηδόνα

Featured Image for Το αντιμικροβιακό τρόφιμο που καταπολεμά την τερηδόνα

Ανακαλύψτε την ελληνική τροφή που μπορεί να μας προστατέψει από την τερηδόνα και να διατηρήσει τη στοματική μας υγεία

Η μάσηση της μαστίχας Χίου διεγείρει τη λειτουργία των σιελογόνων αδένων και αυξάνει την έκκριση σάλιου, γεγονός που συμβάλλει στον αυτοκαθαρισμό του στόματος. Η μοναδική της σύνθεση την καθιστά προληπτικό και, πιθανόν, θεραπευτικό μέσο κατά της τερηδόνας.

Ένα πολύ κοινό βακτήριο της στοματικής κοιλότητας είναι το Streptococcus mutans, το οποίο μπορεί, όταν αποικίσει την οδοντική επιφάνεια, να αρχίσει την αποικοδόμησή της με τελικό αποτέλεσμα τη γνωστή τερηδόνα.

Διαφήμιση

Σειρά επιστημονικών ερευνών με επικεφαλής της Δρ. Alev Aksoy απέδειξε πως η μαστίχα Χίου έχει σημαντική αντιβακτηριακή επίδραση έναντι του συγκεκριμένου βακτηρίου, προστατεύοντας ουσιαστικά από την τερηδόνα.

Επιπρόσθετα, η αντιμικροβιακή της δράση συμβάλλει στην εξουδετέρωση μικροοργανισμών που προκαλούν σχηματισμό οδοντικής πλάκας και κακοσμία του στόματος. Αξίζει επίσης να αναφερθεί πως ο εμπλουτισμός της μαστίχας Χίου με φθόριο (συγκεκριμένα φθοριούχο νάτριο), στοιχείο με γνωστή αντιτερηδονική δράση, συμβάλλει τα μέγιστα στην καλή στοματική υγιεινή.

Πηγή: Γνωρίστε τα ελληνικά super foods, Κωνσταντίνος Ξένος – Αστερία Σταματάκη, Εκδόσεις Διόπτρα

Διαφήμιση
ΣΧΕΤΙΚΑ: μαστίχα, τερηδόνα, υγεία