Υγεία

Vegan διατροφή: 5 τρόποι για πραγματοποιήσετε ομαλά την αλλαγή

Featured Image for Vegan διατροφή: 5 τρόποι για πραγματοποιήσετε ομαλά την αλλαγή

Είναι σημαντικό να ξεκινήσετε σταδιακά να ακολουθείτε το νέο διατροφικό πρόγραμμα, να εξετάσετε τις επιλογές που έχετε στη διάθεσή σας και να μάθετε να διαβάζετε προσεκτικά τις ετικέτες των τροφίμων.

Ξεκινήστε σταδιακά: Εάν ξεκινήσετε οποιαδήποτε νέα δίαιτα χωρίς προετοιμασία, πιθανόν να είναι αρκετά δύσκολο να την ακολουθήσετε. Πολλοί vegans θεωρούν ότι τα γαλακτοκομικά είναι τα χειρότερα από τα τρόφιμα που παρασκευάζουν οι βιομηχανίες, γεγονός που σημαίνει ότι μπορείτε να αρχίσετε σταματώντας την κατανάλωση γάλακτος και τυριού και στη συνέχεια να ελαττώστε το κρέας και τα αυγά. Τους πρώτους μήνες, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να είστε vegan μόνο δύο ημέρες την εβδομάδα μέχρι να συνηθίσετε το νέο διατροφικό πρόγραμμα.

Μην ανησυχείτε για το μενού των εστιατορίων: Μην ανησυχείτε για τις φορές που πρέπει να γευματίσετε έξω. Τα περισσότερα εστιατόρια έχουν δημοφιλείς vegan επιλογές. Επιπλέον, τα περισσότερα μενού σε κινέζικα, ινδικά, ταϊλανδικά και μεξικάνικα εστιατόρια διαθέτουν νόστιμα χορτοφαγικά πιάτα.

Διαφήμιση

Μάθετε να διαβάζετε τις ετικέτες των τροφίμων: Μαθαίνοντας να διαβάζετε τις ετικέτες των τροφίμων θα εξοικονομήσετε πολύ χρόνο στους διαδρόμους των σούπερ μάρκετ. Από νομική άποψη, οι κατασκευαστές πρέπει να δηλώνουν τα αλλεργιογόνα στο προϊόν, επομένως το γάλα ή τα αυγά συνήθως θα επισημαίνονται με έντονους χαρακτήρες στα συστατικά. Ωστόσο, εάν μία ετικέτα λέει ότι το προϊόν “μπορεί να περιέχει γάλα», αυτό σημαίνει απλά ότι παρασκευάστηκε σε εργοστάσιο όπου υπάρχει και γάλα και δεν συνεπάγεται ότι δεν είναι vegan.

Αναμένετε αρνητικές αντιδράσεις: Οι κρεατοφάγοι μερικές φορές ενδιαφέρονται πολύ περισσότερο για τον βιγκανισμό από τους ίδιους τους vegans. Έτσι, καλό είναι να είστε έτοιμοι για περίεργες ερωτήσεις ή ακόμα και λεκτικές επιθέσεις.

Υπάρχουν πολλές vegan επιλογές: Μπορείτε να αγοράσετε την vegan εκδοχή σχεδόν οποιοδήποτε τροφίμου, από μοτσαρέλα μέχρι τηγανητό κοτόπουλο και κεμπάπ. Αυτά τα προϊόντα μπορούν να είναι χρήσιμα κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών που ακολουθείτε τη νέα διατροφή.

onmed.gr

Διαφήμιση
ΣΧΕΤΙΚΑ: γάλα, δίαιτα, διατροφή, κοτόπουλο, κρέας, νόστιμα, προϊόντα, τρόφιμα